SEA Veelgestelde vragen

SEO-Sight - SEA-Veelgestelde-vragen

Written by Ryan

17/03/2020

Heeft u vragen over SEA?

SEA Veelgestelde vragen

 

Deze blogpost gaat over het beantwoorden van veelgestelde vragen over SEA oftewel adverteren op zoekmachines. Staat uw vraag erbij?

SEO Sight - Lijst Vergrootglas

Wat wilt u weten?

Veelgestelde vragen

 

Wat is SEA?

SEA oftewel Search Engine Advertisment is een marketingactiviteit die als doel heeft, door middel van een betaalde advertentiecampagne, uw uiting te tonen voor uw gewenste doelgroep. Dit tegen een vooraf vastgesteld budget gedurende een vooraf vastgestelde termijn.

Belangrijke zoekmachines zijn Google en Bing. Verder kan er ook geadverteerd worden op platformen zoals Facebook, Instagram, Linkedin etc.

Wat betekent SEA?

SEA is een Engelse afkorting voor Search Engine Advertisment. Vrij vertaald in het Nederlands betekent het adverteren op zoekmachines.

Wat houdt SEA in?

SEA is een marketingactiviteit waarbij vooraf een vastgesteld budget en periode wordt afgesproken waarin de advertentiecampagne getoond wordt. 

Voordat een advertentiecampagne wordt uitgezet dient van te voren bepaald te worden wie de doelgroep is, hoe die aangesproken wordt en in welke vorm. Teven wordt het beschikbare budget bepaald, het platform c.q zoekmachine(s) en wanneer de advertentie(s) worden getoond. Daarnaast worden afspraken gemaakt op basis van key performance indicators (KPI’s), vergoedingen en rapportages.

 

Heb ik SEA nodig?

Afhankelijk van de gewenste bedrijfsdoelen kan het nuttig zijn om SEA in te zetten. Denk aan het realiseren van exposure op korte termijn. Een bepaalde actie voor een product en/of dienst extra onder de aandacht brengen.

Zoekmachines plaatsen advertenties op prominente plekken op de zoekresultatenpagina’s. Het is dan zeker interessant om dit in overweging te nemen.

Hoe lang duurt het voordat ik op nummer 1 in Google sta?

Met SEA kunt u een zeer prominente plek bemachtigen op de zoekresultatenpagina’s van zoekmachines zoals Google.

Op welke plek de advertenties getoond worden en tegen welke prijs is afhankelijk van meerdere factoren. 

Kunnen jullie garanderen dat ik op nummer 1 in Google kom?

Met een SEA campagne is het mogelijk om een zeer prominente plek te bemachtigen op de zoekresultatenpagina. Daarnaast is dit veel sneller te realiseren dan met een SEO campagne. 

Echter op welke plek de advertentie getoond wordt is weer afhankelijk van een aantal factoren. Met de juiste SEA strategie is het goed haalbaar om zeer hoog geplaatst te worden op de zoekresultatenpagina.

Hoe kom ik met mijn website op nummer 1 in Google?

Met een SEA campagne is het zelfs mogelijk om op de nummer 1 plek van Google geplaatst te worden.

Dat komt omdat betaalde advertenties een prominente plek krijgen van zoekmachines zoals Google.

Wat kost SEA?

Een goede SEA campagne bestaat uit een aantal factoren. Denk aan een gedegen vooronderzoek naar de doelgroep, het bedenken en maken van de advertenties zelf, het advertentiebudget en de tijd die besteed wordt aan het optimaliseren van de advertentiecampagne gedurende de looptijd. Houdt rekening met de tijd ten behoeve van de (na)bespreking van de resultaten van de advertentiecampagne. 

Wat kost adverteren op zoekmachines?

Een goede advertentiecampagne bestaat uit een aantal factoren. Denk aan een gedegen vooronderzoek naar de doelgroep, het bedenken en maken van de advertenties zelf, het advertentiebudget en de tijd dat besteed wordt aan het optimaliseren van de advertentiecampagne gedurende de looptijd. Houdt rekening met de tijd ten behoeve van de (na)bespreking van de resultaten van de advertentiecampagne. Wij gaan graag met u in gesprek om een passende offerte te maken.

Tarieven SEA Adverteren op zoekmachines

Adverteren op zoekmachines bestaat uit een aantal verschillende componenten. Er zijn de kosten van het adverteren op de zoekmachines zelf. Dat gebeurt op basis van een veilingsysteem waarbij er geboden wordt op zoektermen. Des te meer mensen op een zoekterm bieden des te hoger de kosten zullen zijn. Een andere factor die meespeelt is de relatie van de zoekterm met de pagina waarop iemand belandt als deze op uw geboden zoekterm klikt. Hoe nauwer de relatie is tussen de zoekterm en de bijbehorende pagina hoe lager de kosten zullen zijn.

Wat doet een SEA expert?

Een SEA expert heeft kennis van het veilingsysteem dat gebruikt wordt door zoekmachines om advertenties te plaatsen. De SEA expert voert analyses uit over de doelgroep,  het product en / of dienst waarvoor de campagne is en welke type advertentiecampagnes het meest geschikt is. Daarnaast zal de SEA expert optimalisaties uitvoeren, gedurende de campagne, om ervoor te zorgen dat het besteedbare advertentiebudget zo goed mogelijk wordt benut.

Wat doet een SEA bureau?

Een SEA bureau heeft een of meerdere SEA experts in huis die ervoor zorgen dat advertentiecampagnes zo succesvol mogelijk zijn waarbij het beschikbare advertentiebudget zo goed mogelijk wordt benut.

 

Meer weten? Neem contact met ons op.

Wat zijn de voordelen van SEA?

  • Meer merkzichtbaarheid
  • Meer potentiële klanten naar uw site
  • Meer verkopen en leads via SEA
  • Direct resultaat
  • Kosten zelf in de hand te houden

We leggen het u graag persoonlijk uit.

Wat is een SEA Audit

Met een SEA audit wordt als het ware uw SEA campagne tegen het licht gehouden om te ontdekken waar verbeterpunten liggen. Niet elke SEA audit is hetzelfde. Zo zijn er eenvoudige tot zeer uitgebreide SEA audits. Laatstgenoemde geven uiteraard veel meer inzicht in de uitvoering van uw SEA campagne.

Wat kost een SEA Audit

Sommigen bieden het gratis aan. Anderen vragen er een bedrag voor. De kosten van een SEA audit is afhankelijk van de diepte van de audit. Hoeveel aspecten worden er meegenomen in de SEA audit? Wordt er rekening gehouden met uw branche? Is er ook terugkoppeling in de vorm van een persoonlijk gesprek? Wie gaat de werkzaamheden uitvoeren die uit een SEA audit naar boven komen?

Wat is het verschil tussen SEO en SEA?

Met SEO wilt u hoog in zoekmachines komen door het delen van relevante informatie. Met SEA adverteert u op zoekmachines. Meer informatie hierover? Neem contact met ons op.

Google Ads vs Google Adwords?

Soms zie je nog wel eens op het Internet Google Adwords genoemd worden. In 2018 heeft Google echter besloten om deze naam te wijzigen naar Google Ads. Dat is nu de officiele benaming voor het Google Advertentie Platform.

Contact opnemen met SEO Sight?

Online Marketing Bureau SEO Sight is 24 uur 7 dagen in de week te bereiken via ons contactformulier.

Wat ook interessant is…

Core Web Vitals 2021 Update

Core Web Vitals 2021 Update

Core Web Vitals 2021 Update Het is alweer een tijdje geleden dat ik een blogpost had geschreven over Core Web Vitals...

0 reacties