SEO Veelgestelde vragen

SEO Sight SEO-Veelgestelde-vragen

Written by Ryan

11/03/2020

Heb jij vragen over SEO?

SEO Veelgestelde vragen

Deze blogpost gaat over het beantwoorden van veelgestelde vragen over SEO. Staat jouw vraag erbij?

SEO-Sight-Mensen-Grafiek-2

Wat wilt u weten?

Veelgestelde vragen

 

Wat is SEO?

SEO is een Engelse afkorting en betekent Search Engine Optimization. Het is een marketingactiviteit met als doel dat jouw merk en bijbehorende uitingen, zoals een website, zo goed mogelijk worden gevonden op zoekmachines. Zo weten zoekmachines wie jij bent, wat je doet en wat je te vertellen hebt zodat zij deze informatie kunnen doorspelen aan haar gebruikers.

Wat betekent SEO?

SEO is een Engelse afkorting voor Search Engine Optimization. Vertaald in het Nederlands betekent het zoekmachineoptimalisatie.

Wat houdt SEO in?

SEO is een proces en het heeft als doel jouw merk zo goed mogelijk naar voren te laten komen op zoekmachines. Zodat zoekmachines weten wie jij bent, wat je doet en wat je te vertellen hebt en zij deze informatie weer kunnen doorspelen aan haar gebruikers. Het uiteindelijke doel is in contact komen met jouw gewenste doelgroep. Zoekmachines zijn een manier om dat voor elkaar te krijgen.

Zo zijn er zoekmachines zoals Google en Bing. Daarnaast zijn er websites zoals Youtube en Facebook die een zoekmachine c.q. zoekfunctie herbergen.

 

Heb ik SEO nodig?

Vandaag de dag heeft bijna elk bedrijf wel een website die ingezet wordt om in contact te komen en te staan met haar gewenste doelgroep.

Het is dan ook noodzakelijk om een SEO campagne te hebben zodat de website goed gevonden kan worden door potentiële klanten via zoekmachines.

Wat doet een zoekmachine nu precies?

Zoekmachines hebben een aantal functies in zich die ervoor zorgen dat zij antwoord kunnen geven op zoekopdrachten.

 

1. Crawling oftewel het web doorzoeken

De zoekmachine zal het Internet afgaan op zoek naar websites c.q. webpagina’s. Het afstruinen naar informatie.

2. Indexeren

Gevonden informatie wordt opgeslagen in een database. De informatie wordt geïndexeerd en gesorteerd voor nadere bewerking.

3. Zoekopdracht aanvragen

Het aanbieden van een manier c.q. tekstveld waarop gebruikers zoekopdrachten kunnen invullen. Zoekmachines bieden gebruikers mogelijkheden om zeer specifieke en gerichte zoekopdrachten uit te voeren.

4. Koppelen van zoekopdracht aan antwoord

De zoekopdracht wordt gekoppeld aan de informatie die is opgeslagen in de database van de zoekmachine. Er zijn specifieke algoritmes die dit realiseren.

5. Weergeven van resultaten

De gevonden informatie wordt op een ordelijke manier gepresenteerd. De gebruiker kan bepalen welke website c.q. webpagina hij of zij gaat bezoeken voor het antwoord op de ingevoerde zoekopdracht.

 

Hoe lang duurt het voordat ik op nummer 1 in Google sta?

Daar is geen antwoord op te geven. Dat komt omdat het enerzijds afhangt van de hoeveelheid tijd, geld en energie die u insteekt in de uitvoering van uw SEO strategie. Anderzijds hangt het af van de algoritmes die zoekmachines gebruiken om websites te ranken. 

Kunnen jullie garanderen dat ik op nummer 1 in Google kom?

Garanties met SEO geven wij niet af omdat wij afhankelijk zijn van Google. Echter met de juiste middelen en een sterk SEO campagne zijn wij in staat om uw website hoog te laten eindigen.

Hoe kom ik met mijn website op nummer 1 in Google?

De kans dat u hoog eindigt of zelfs op nummer 1 in Google is afhankelijk van de gedegenheid van uw SEO campagne. Indien uw bedrijf zich bevindt in een sterk concurrerende markt zal dat meer effort vergen. U verbetert uw positie door goed na te gaan wat uw concurrenten doen en weten waar kansen liggen.

 

Wat kost SEO?

Dat is een vraag waarop geen eenduidig antwoord gegeven kan worden. Factoren die de prijs bepalen zijn uw ambities, de concurrentie in uw markt en welke zaken u wilt uitbesteden. Vraag een offerte aan.

Wat kost zoekmachineoptimalisatie?

Dat is een vraag waarop geen eenduidig antwoord gegeven kan worden. Factoren die de prijs bepalen zijn uw ambities, de concurrentie in uw markt en welke zaken u wilt uitbesteden. Vraag een offerte aan.

Tarieven SEO Zoekmachineoptimalisatie

SEO Bureau’s en specialisten hanteren allen verschillende tarieven. Dat is afhankelijk van hoeveel tijd ze besteden aan uw SEO en welke werkzaamheden zij voor u kunnen doen. Is het gebaseerd op een all-in prijs of is het uurtje-factuurtje? Het is dan ook raadzaam om van te voren na te gaan wat zij voor u zullen doen.

Wat doet een SEO expert?

Dat is iemand die kennis heeft van hoe zoekmachines werken, welke informatiebehoefte
er is en waar uw doelgroep zich bevindt. Hij of zij zal deze gebieden bij elkaar brengen. Vraag onze SEO expert.

Wat doet een SEO bureau?

Een SEO bureau heeft een of meerdere SEO experts in huis die ervoor zorgen dat websites zo hoog mogelijk eindigen in zoekmachines. Neem contact met ons op!

Wat zijn de voordelen van SEO?

  • Meer merkzichtbaarheid
  • Meer potentiële klanten naar uw site
  • Meer verkopen en leads via SEO

We leggen het u graag persoonlijk uit.

Ik heb Yoast voor SEO geinstalleerd. En nu?

Het installeren van een SEO plugin helpt bij het optimaliseren van uw website zoals het schrijven van teksten die aandacht trekken bij uw gewenste doelgroep en dat ze conform de richtlijnen zijn van zoekmachines. Echter, een SEO plugin kan zich maar op een klein deel richten van van wat er allemaal bij SEO komt kijken. 

Wat is een SEO Audit

Met een SEO audit wordt als het ware uw SEO strategie tegen het licht gehouden om te ontdekken waar verbeterpunten liggen. Niet elke SEO audit is hetzelfde. Zo zijn er eenvoudige tot zeer uitgebreide SEO audits. Laatstgenoemde geven uiteraard veel meer inzicht in de uitvoering van uw SEO campagne.

Wat kost een SEO Audit

Sommigen bieden het gratis aan. Anderen vragen er een bedrag voor. De kosten van een SEO audit is afhankelijk van de diepte van de audit. Hoeveel aspecten worden er meegenomen in de SEO audit? Wordt er rekening gehouden met uw branche? Is er ook terugkoppeling in de vorm van een persoonlijk gesprek? Wie gaat de werkzaamheden uitvoeren die uit een SEO audit naar boven komen?

Wat is het verschil tussen SEO en SEA?

Met SEO wilt u hoog in zoekmachines komen door het delen van
relevante informatie. Met SEA adverteert u op zoekmachines. Meer informatie hierover? Neem contact met ons op.

Contact opnemen met SEO Sight?

Online Marketing Bureau SEO Sight is 24 uur 7 dagen in de week te bereiken via ons contactformulier.

Wat ook interessant is…

Core Web Vitals 2021 Update

Core Web Vitals 2021 Update

Core Web Vitals 2021 Update Het is alweer een tijdje geleden dat ik een blogpost had geschreven over Core Web Vitals...

0 reacties

CREATED